Header-ALC
Icoon rolluiken

ROLLUIKEN

De plaatsing van rolluiken heeft vele voordelen. Ze zijn zonwerend in de zomer, geluiddempend, inbraakwerend, isolerend en dus energiebesparend.
Voor een uitgebreid gamma aan rolluiken kan u steeds bij ALC terecht.

Er zijn verschillende types voorzetrolluiken die in allerhande standaardkleuren beschikbaar zijn. Uiteraard kunnen deze -los van de lamellen- ook in een RAL kleur uitgevoerd worden. Tevens kan u voor nieuwe inbouwrolluiken kiezen. Belangrijk hierbij is dat onze PVC inbouwrolluiken twee belangrijke voordelen hebben t.ov. de andere fabrikanten.

Bij onze geperforeerde lamellen (de lamellen met de doorkijkgaatjes) stopt de perforatie op 50mm van de zijkant van de lamel. Zo vermijdt men uitscheuren aan de zijkant wanneer de lamel op maat gezaagd werd die net door een perforatie ging. Dit is het gevolg omdat onze de fabricatie en extrusie van de lamel door éénzelfde eigen extrusiemachine gedaan wordt.

De lamellen worden bij ALC intern gearreteerd. Zo vermijdt men het verschuiven van de lamellen. Bovendien hoeft men geen clipsen in de buitenkant te plaatsen die het lopen van de lamellen in de geleiders kan verhinderen.

Beide unieke voordelen zullen bijdragen tot een langere levensduur van deze lamellen. Tevens wordt vanaf 2.5m breedte elke lamel verstevigd door interne metalen U profielen.

U kan kiezen uit een breed gamma aan kasten, geleiders en lamellen.

  • De kastvormen: afgeschuind, recht of rond
  • De geleiders: standaard, rond, met flensbevestiging, al dan niet met opvulling, …
  • De lamellen: 9 tot 14mm waarvan mogelijk de keuze voor dikker aluminium en hardschuim , wat het extra stevig en inbraakveilig maakt

De dikte van lamel hangt af van de breedte en hoogte van de gewenste rolluik. Hoe groter het oppervlak is, hoe dikker het aluminium en isolatie moet zijn. Dit voorkomt het uitscheuren van de lamellen. Een voordeel van een dikkere lamel is natuurlijk dat dit beter isoleert en sterker is, maar het is een nadeel dat de oproldiameter vergroot.

ALC kan uiteraard al uw rolluiken automatiseren. We kunnen dit doen met uw bestaande rolluiken (PVC, aluminium of hout) alsook met de nieuw geplaatste. De benodigde kracht van de motor wordt steeds berekend op basis van afmeting en gewicht van uw rolluik. De motoren zijn steeds van het kwaliteitsmerk SOMFY en werken met een systeem met starre veren die op de rolluikas worden bevestigd. Dat betekent dat ze automatische obstakeldetectie kunnen doen. Wanneer het rolluik gesloten is kan ze bovendien niet opgelift worden, wat de veiligheid ten goede komt.

De bediening van een SOMFY motor kan met:

  • Een klassieke schakelaar
  • Een klok met ‘cosmic functie’ (een automatische aanpassing van sluittijd in functie van datum)
  • Afstandbediening (1K, 4K, 16k kanaals RTS of 1K, 5K IO)
  • Een klok op afstandsbediening met meerdere bedieningen per dag en meerdere rolluiken(groepen)
  • Een combinatie van systemen
  • Een domoticasysteem
  • ….

Een inbouw- of voorzetrolluik kan uiteraard ook handbediend zijn. Hiervoor hebben we inbouw- en opbouwoprollers. Voor de grotere rolluiken bestaat er de mogelijkheid te werken met een krachtreductie om het optrekken vlotter te laten verlopen. Meestal wordt er gewerkt met lint, maar ook koord behoort tot de mogelijkheden.

Vraag aan onze vakmensen meer info, we zullen u graag met raad en daad bijstaan.

Lees meer
Voorzetrolluiken

ALU rolluiken
met isolatie of PVC.

Een paar realisaties van Rolluiken

VRAAG HIER EEN OFFERTE AAN VOOR UW ROLLUIKEN

Persoonlijke gegevens: