Over Ons

De firma dankt volgens ons zijn succes aan:

 • Kwalitatieve producten
 • Eerlijke prijzen
 • Snelle en adequate service na verkoop
 • Correcte planning en opvolging van werken
 • Standvastige relaties met leveranciers en klanten
 • Eigen personeel

Hieronder kan u vaststellen dat de opbouw en groei van ons bedrijf gelijkmatig en gestaag gebeurd is.

 • 1996 - 2000

  Bij de start in 1996 was ALC een eenmansbedrijf in bijberoep. Vanaf het begin waren de activiteiten gesitueerd in de particuliere en industriële automatiseringsbranche. Na een drietal jaar opteerde Luc Cools om loopbaanonderbreking te nemen bij zijn toenmalig werkgever om zich voltijds op zijn zaak toe te leggen. Met succes want na driekwart jaar was er al zo veel werk dat een eerste werknemer ingeschreven werd. In april 2000 werden de toonzaal en magazijnen in de Dorpsstraat te Pulle in dienst genomen. Vanaf toen kende het bedrijf een exponentiele groei.

 • 2001 - 2005

  Begin 2001 kwam de tweede werknemer in dienst en al snel volgde in september 2002 de derde monteur. Na verloop van tijd nam het maken van offertes en de opvolging van werven te veel tijd in beslag zodat er ook op dit gebied versterking nodig was. In september 2004 werd dan ook de eerste bediende ingeschreven. Hierdoor kon de kwantiteit opgedreven worden en werd uitgekeken naar andere opportuniteiten. In juni en in november 2005 werd telkens een extra arbeider in dienst genomen als gevolg van de vele opdrachten die het bedrijf toegewezen kreeg. Op dat ogenblik stelde het bedrijf dan al acht personen te werk.

 • 2006 - 2008

  Ondertussen had het bedrijf een nieuw terrein aangekocht waar de burelen en magazijnen dienden te komen. Omdat de gebouwen in het centrum van Pulle te klein werden. De nieuwe locatie werd opgetrokken aan "Vierselbaan 42 te Zandhoven" en op 2 maart 2007 werden deze gebouwen dan ook feestelijk geopend. Vanaf dat ogenblik stonden 600m² magazijn en fabricageruimte ter beschikking van de arbeiders en konden de producten voorgesteld worden in een toonzaal van 300m². In deze toonzaal worden meer producten op ware grote voorgesteld zodat de bezoekers een beter beeld kunnen vormen.

 • 2008 - 2010

  Sedert 2008 is de volledige productie van de metalen poorten en balustrades ondergebracht in het atelier achter de toonzaal en burelen. Het hele proces voor het vervaardigen van bovenvermelde producten kwam zo volledig in eigen beheer. Het gevolg hiervan is er een betere kwaliteitscontrole en planning. Momenteel zijn er reeds twee arbeiders tewerkgesteld in het atelier. Deze afdeling is nog steeds in volle expansie.

 • 2010 - 2011

  Ondanks de wereldwijde crisis is ALC erin geslaagd zijn groei door te zetten. Tegenwoordig zijn er in totaal 12 mensen te werk gesteld binnen het bedrijf. Op dit moment plukt ALC de vruchten van de jarenlange inzet voor service en kwaliteit. De (mogelijke) klanten worden zich er meer en meer van bewust dat deze de belangrijkste criteria zijn bij aanschaf van een artikel uit ons productengamma.

 • 2012 - 2013

  In de loop van 2011 heeft ALC zijn lasafdeling en montageafdeling uitgebreid zodat op dit ogenblik 16 voltijdse en 2 deeltijdse personen tewerk gesteld worden. In onze lasafdeling zijn momenteel 3 personen elke dag aan het werk om de constructies te fabriceren. Nieuw daarbij is dat het merendeel van deze constructies digitaal uitgetekend worden (sinds begin 2012). Dit heeft als voordeel dat op een eenvoudige manier vele aanzichten getekend kunnen worden en dus moeilijkere en grotere constructies gemaakt worden. Voorbeelden hiervan zijn stalen orangerieën, trappen, leuningen, ... In een latere fase zal u via onze website een beeld krijgen van hoe een volledig productieproces van opmeting tot plaatsing in zijn werk zal gaan.

 • 2013 - 2015

  Begin 2013 hebben we ons gamma uitgebreid met terrasoverkappingen en carports om de vraag op de markt te kunnen beantwoorden. Na een grondige prospectie zijn wij er in geslaagd om ons gamma met twee hoogwaardige merken uit te breiden. In onze toonzaal kan u de meest verkochte modellen van overkappingen en carports bekijken. Deze nieuwe aanwinsten hebben op 2 jaar tijd een behoorlijk marktaandeel ingenomen en hebben mee gezorgd voor de groei van ALC. Het succes van beide producten is te danken aan hun mogelijkheden, design, prijs en kwaliteit. Dit gekoppeld aan montage door eigen techniekers zorgt voor een meerwaarde van uw woning en extra comfort. Begin 2015 werd een bijkomend magazijn van 800m² in dienst genomen. Door de grote vraag naar onze producten was er meer nood aan aparte stockageruimte. In de loop van 2015 zal dit magazijn volledig ingericht zijn om optimaal te kunnen gebruiken. Hierdoor komt er meer ruimte vrij om onze fabricatieafdeling verder uit te bouwen.

Digitale Ontwerpen

Sinds begin 2012 worden alle ontwerpen digitaal in 3D uitgetekend. Na opmeting en bespreking op de werflocatie wordt deze tekening gemaakt. Deze technische tekening gaat pas in productie nadat de klant deze heeft goedgekeurd. Op deze manier kan de klant zich een goed beeld vormen van het uiteindelijke resultaat mbt de juiste verhoudingen, afmetingen, model, .... Op basis van deze tekening worden de productietekeningen afgewerkt. Tevens worden deze tekeningen ook door de montageploegen gebruikt (betonplan en montageplan) om alles op de juiste plaats en volgens wens van de klant te monteren.

Hieronder ziet u 3 afbeeldingen. De eerste foto is genomen voor aanvang van de werken. De tweede is de technische tekening die aan de klant werd voorgelegd en de laatste is een foto wanneer het geheel afgewerkt is.
 

 

 

Via volgende link kan u ook een 3D pdf downloaden. Daarmee kan u uw getekende constructie langs alle zijden bekijken. 3D-Pdf